VREMEA. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: cum va fi VREMEA pe regiuni

VREMEA. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: cum va fi VREMEA pe regiuni
Publicat: 05/10/2015, 13:36

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că în perioada 10-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-15 grade și nocturne de 6-9 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-14 octombrie ploile se vor semnala pe arii extinse și vor fi însemnate cantitativ.

În Crișana, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20 de grade, dar mai ales raportat la cele minime, care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că între 11 și 14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 12-14 grade și nocturne de 4-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință vremea se va încălzi. Probabilitatea de ploaie se menține relativ ridicată în intervalele 8-9 și 11-13 octombrie, când se pot cumula izolat cantități de apă mai însemnate.

După câteva zile ușor mai calde, în Transilvania, începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 9-12 grade și minime de 2 până la 4 grade Celsius, medii regionale. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Ploi în general slabe, pe spații restrânse, vor fi posibile în multe zile din intervalul de referință, iar probabilitatea crescută ca acestea să fie mai frecvente și în cantități moderate se estimează în jurul datei de 11 octombrie.

În Maramureș, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 21 de grade, dar cu precădere în privința celor minime, care vor fi de 9-11 grade. Pe de altă parte, începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că în perioada 11-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne între 2 și 6 grade Celsius. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este prognozată o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată cu precădere în jurul datei de 8 octombrie și în perioada 11-13 octombrie.

În Moldova, în primele zile, vremea va fi mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, ziua fiind în medie 20-23 de grade, iar noaptea 10-12 grade. După data de 7 octombrie, valorile termice vor scădea semnificativ, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, astfel că, până în 14 octombrie, vremea va fi rece, cu valori termice maxime de 8-11 grade și minime cuprinse între 1 grad și 5 grade, mediat pe regiune. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în jurul datei de 7 octombrie, în restul timpului fiind posibile doar ploi slabe, pe spații restrânse.

În Dobrogea, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât în privința valorilor maxime, ce vor oscila în jurul unei medii de 22 de grade, cât și a minimelor care vor fi de 13-14 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, iar în perioada 9-14 octombrie vremea va fi rece, cu valori medii diurne de 11-14 grade și nocturne de 6-10 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de prognoză este estimată o încălzire a vremii. Ploi locale sunt așteptate în jurul datei de 7 octombrie și, din nou, în perioada 12-13 octombrie, în restul intervalului fiind posibil să plouă doar izolat.

În Muntenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 21-23 de grade, dar și la cele minime care se vor situa în jurul unei medii de 12 grade. Începând din 8 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ. Vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-14 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii, dar probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie, când pot fi mai însemnate cantitativ.

În Oltenia, intervalul va debuta cu o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, atât la valorile maxime, ce vor fi în medie de 20-22 de grade, dar și a minimelor care se vor situa în jurul unei medii de 11 grade, scrie Agerpres. Începând din 9 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că vremea va deveni rece, cu valori medii diurne de 10-13 grade și nocturne de 5-8 grade. Spre sfârșitul intervalului de referință se estimează o încălzire a vremii. Probabilitatea de ploaie se menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în jurul datei de 7 octombrie și în intervalul 10-13 octombrie ploile vor fi frecvente și local însemnate cantitativ.

La munte, în primele zile, vremea va fi caracterizată de un regim termic peste cel normal în această perioadă din an, cu maxime termice, în medie, de 10-12 grade și minime de 4-7 grade. Începând din 8 octombrie, vremea se va răci accentuat, iar minimele vor deveni negative în toate masivele, valorile termice diurne situându-se, în medie, între 4 și 8 grade. O ușoară încălzire a vremii este estimată pentru sfârșitul intervalului de prognoză. Precipitațiile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei și după data de 9 octombrie, la altitudini de peste 1.500 de metri, vor fi și lapovițe sau ninsori, în general slabe.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×